Meglepetés a Nemzetközi Javítási Nap alkalmából

Idén október 15-ére esett a hónap harmadik szombatja, vagyis a Nemzetközi Javítási Nap. Ez alkalomból adta át az APPLiA Europe a Javítjunk jól! elnevezésű honlapot, a repair-it-right.eu-t.

2022.10.15

3

Hogy miért is különleges esemény ez az APPLiA Magyarország életében? Azért, mert a Javítsunk jól! honlap az APPLiA Magyarország által létrehozott szakkönyv angol fordításának online megjelenítése. A szakkönyv, melyet Madarász Tamás kollégánk jegyez, s melynek címe Háztartásigép-szaktechnikusi szakmai ismeretek, hazánkban már több éve szolgálja a jövő háztartásigép-szerelőinek szakmai fejlődését: az APPLiA Magyarország által kidolgozott Háztartásigép-szaktechnikus képzés diákjai számára tankönyv, de a jelen szerelői is örömmel forgatják és frissítik tudásukat belőle. Sőt, idén már második éve a szlovák és a cseh szerelődiákok is ebből a könyvből tanulnak.

Az APPLiA Europe által lehetőség nyílt a tudás tágabb körű megosztására. Az APPLiA közössége elkötelezett a körforgásos gazdaság céljainak támogatása mellett. A körforgásos gazdaságnak pedig kulcsszereplője a szerelő, aki szakmailag jól felkészült a mai modern készülékek szervizelésére. A környezet és egészségünk védelmének záloga a szakmai felkészültség. Ezért is kapta az európai honlap a Javítsunk jól!, vagyis a „repair it right” elnevezést. A honlap a közeljövőben magyarul is elérhető lesz, vagyis az eredeti, magyar nyelvű könyv is olvasható lesz online formában.

Az APPLiA Europe kapcsolódó közleményét itt olvashatják.