Az APPLiA Europe nyári találkozója

2023.06.8

3

Idén Isztambul adott otthon az iparág nyári találkozójának június 5 és 7 között. Az APPLiA Magyarországot Mészáros Fanni cégvezető képviselte, aki 3 éve a Nemzeti Egyesületek Bizottságának elnöki pozícióját is betölti a nemzetközi szervezetben.

A Nemzeti Egyesületek Bizottságának találkozója

Június 5-én délután került megrendezésre a Nemzeti Egyesületek Bizottságának találkozója Mészáros Fanni, az APPLiA Magyarország cégvezetőjének elnöklésével. A találkozó első felében az iparágat érintő legfőbb kihívásokról esett szó. Az ekodizájn-szabályozás, a csomagolásokra és a csomagolási hulladékokra vagy a fluortartalmú hűtőközegekre vonatkozó szabályozások tervezet változásának megvitatása után az egyes tagállamokban zajló projektek és programok tapasztalait osztották meg egymással a kollégák. Szó esett a Görögországban zajló államilag támogatott csereprogramról, valamint az Ausztriában és Franciaországban futó, a készülékjavításokhoz nyújtott állami támogatásokról. Mészáros Fanni a körforgásos gazdaságról szóló kérdőívről számolt be a kollégáknak.

Az éves közgyűlés

Az éves közgyűlésen Paolo Falcioni, az APPLiA Europe ügyvezető igazgatója arról kérdezte Mészáros Fannit, a Nemzeti Egyesületek Bizottságának elnökét, hogy elnökségének eddigi három évében mely területeken ért el sikereket és előrelépést a közös munka. Mészáros Fanni kiemelte, hogy az egyik legnagyobb eredménynek az APPLiA Magyarország által létrehozott szerelőképzési szakkönyv APPLiA Europe-pal és a többi nemzeti egyesülettel való megosztását tartja. Külön örömét fejezte ki, hogy ez a több éves projekt épp az ő elnöklése alatt valósulhatott meg. Hozzátette, hogy a körforgásos gazdasági célok égisze alatt hamarosan érkező Right to Repair irányelv a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez majd a készülékjavítás fontosságára. A javítások biztonságok kivitelezéséhez szüksége van megfelelő szakmai tudással rendelkező, szakmailag felkészült szakemberekre. Ez a könyv, valamint a belőle készült repair-it-right.eu online felület pedig ehhez ad segítséget a technikusjelölteknek és a szakszervizeknek. Immár nemcsak Magyarországon, hanem más tagállamokban is.